Nieuws

Hier delen we het laatste nieuws over de Biotoop en praten we je bij over Biotopers en hun projecten die in de media zijn verschenen.

Ook vertellen we je Sterke Verhalen over de bijzondere samenwerkingen in deze creatieve broedplaats en laten we je sfeer proeven in onze Biotoop Shorts.

Biotoop-nieuws

De Biotoop moet blijven!

05 oktober 2023

Zelden werd de, inmiddels vaste, maatschappelijke waarde van de Biotoop voor Haren en Groningen zo treffend verwoord als door Mette Wijling in haar artikel in platformgras.nl

Lees verder
Biotoop-nieuws

Biotoop in bedrijf tot 2028, met kansen op voortzetting

05 juli 2023

Biotoop blijft operationeel tot 2028 met mogelijkheden voor voortzetting. Gemeente ontwikkelt visie en beleid voor creatieve broedplaatsen.

Lees verder
Biotoop-nieuws

Terugblik BiotOPENdag 2023

26 mei 2023

De jaarlijkse open dag was dit jaar extra feestelijk, omdat onze creatieve broedplaats dit jaar 10 jaar bestaat. Zo’n 90 kunstenaars en andere creatieve ondernemers stelden op 21 mei traditioneel

Lees verder
Biotoop-nieuws

Biotopendag 2023

21 mei 2023

Het is zover, de deuren gaan bijna open voor onze jaarlijkse open dag.

Lees verder
Biotoop-nieuws

CareX komt met toekomstplan voor Biotoop én Hortus

10 januari 2023

CareX Haren heeft een toekomstplan ontwikkeld voor het terrein waar de Hortus als de Biotoop op gevestigd zijn. Zowel op het gebied van wonen, werken als samenkomen zijn er tal ideeën voor beide terreinen.

Lees verder
Biotoop-nieuws

Terugblik Burendag 2021

29 september 2021

Wij kijken terug op een succesvolle en gezellige burendag. Samen met buren uit de biotoop, de kerklaan, de botanicuslaan en de molenweg is flink geklust aan nieuwe huizen voor vogels en eekhoorns in onze buurt.

Lees verder
Biotoop-nieuws

Onderzoek naar mogelijke verkoop Biotoop door RUG aan gemeente

19 april 2021

De Gemeente Groningen en Rijksuniversiteit hebben een gezamenlijk verkenningstraject gestart.

Lees verder
Biotoop-nieuws

De Biotoop heeft een nieuwe website!

19 april 2021

De nieuwe website is meer gericht op het vindbaar maken van alles wat de Biotoop te bieden heeft. Ook is het makkelijker om je weg te vinden naar én op het terrein.

Lees verder
Biotoop-nieuws

TAKE IT SLOW… open dag 2019!

27 mei 2019

Op 26 mei vond de jaarlijkse open dag plaats op de Biotoop. De bezoekers genoten van activiteiten, muziek en lekkers in een ontspannen sfeer.

Lees verder
Biotoop-nieuws

Het groen van De Biotoop

01 februari 2019

Op de Biotoop vormen de binnen- en buitenruimte één natuurlijk geheel. Het terrein is ingericht om flora en fauna volop de ruimte te geven.

Lees verder
Biotoop-nieuws

De Biotape: het Biotoopgeluid op vinyl

31 mei 2018

De Biotape is een eenmalige uitgave in vinyl van muziek en kunst. Het project is een samenwerking van de diverse artiesten van de Biotoop.

Lees verder
Biotoop-nieuws

‘Dit beeld hoort hier, maar het heeft tegelijk iets kosmisch’

19 oktober 2016

Het Solar Orbit Transit Station van Hali is een indrukwekkend kunstwerk op het Biotoopterrein. Gerhild van Rooij hield er een lezing over.

Lees verder