31 mei 2018

De Biotape: het Biotoopgeluid op vinyl

Op 28 mei 2018 is het crowdfunding initiatief De Biotape gestart. Het Biotape-project brengt de verschillende muzikale makers en muziekpioniers van de Biotoop Haren, de grootste culturele broedplaats van Noord-Nederland, bij elkaar om de Biotape te maken. Het eindresultaat, een zeer gelimiteerde en genummerde uitgave op vinyl met een uniek Biotoopgeluid, kun je nu vooruitbestellen op voordekunst.nl!

In de eerste week is al bijna vijftien procent van het benodigde bedrag bij elkaar gehaald. Eén september is de deadline van de campagne, maar muziekliefhebbers die een exemplaar van de Biotape willen bemachtigen kunnen beter niet te lang wachten: de Biotape is een uniek product met een oplage van tweehonderdvijftig exemplaren dubbel vinyl.

Om dit bijzondere project te financieren is een crowdfundingcampagne gestart. Er is een bedrag van € 6700,- nodig om de Biotape te maken. Maar, met dit bedrag wordt de Biotape niet zomaar een mixtape maar een dubbel vinyl. Het vinyl wordt hoogwaardig geperst door Deepgrooves, gevestigd in Leeuwarden. De Biotape wordt verder helemaal opgenomen en geproduceerd op de Biotoop. Biotoopartiesten Vikings in Tibet, ModelDepose, Phole, Rum en Skunk, Drico, Kenshon, Jasper Staal, Jelger Staal, Marcel Davids, Tjibz, deToon, Jupiter Junes en Garnituur gaan de komende maanden nummers opnemen voor de Biotape. De hoes en een speciaal Biotape-magazine (‘zine’) wordt gezeefdrukt door Laureen Langkamp, die ook is gevestigd op de Biotoop en het ontwerp van de hoes is in handen van Biotoopkunstenaar Wouter Nijland, die ook vijf platen met de hand zal gaan beschilderen.

Het project de Biotape wil met dit project een bijzondere en eenmalige samenwerking realiseren tussen de verschillende makers van de Biotoop, én tegelijkertijd een tastbaar document maken van de muzikale Biotoop. Op de Biotoop wonen en werken veel creatieve ondernemers, kunstenaars en innovatieve makers. Ook de muziekbranche bruist tussen de muren van het oude universiteitscomplex, je vindt er onder andere studio’s, dj’s, producers en bands. Zoveel muzikale energie onder één dak is uniek, vinden de organisator Riemer ten Brink en de artiesten van het Biotape-project. “Of de Biotoop na 2020 nog blijft bestaan, is nog onzeker. Maar met de Biotape blijft de muzikale vibe van de Biotoop in ieder geval bewaard”, aldus Riemer.

Het hele project is te volgen op voordekunst.nl, hier vindt je ook alle informatie, de laatste cijfers én heel veel leuke tegenprestaties.

Meer weten?

voordekunst.nl/projecten/7409-de-biotape-dubbel-vinyl-als-document

facebook.com/debiotape