27 mei 2019

TAKE IT SLOW… open dag 2019!

De open dag afgelopen jaar was een dagje proeven van een ander ritme van vertraging en verbinding. We ontvingen ruim tweeduizend mensen, en toch had eenieder de ruimte. Kom en proef het zelf de volgende keer.

We smikkelden van alle lekkers maar er lag geen zwerfvuil na afloop. Het zonnetje bleef en de buitjes kwamen keurig tegen het einde van de middag. Talloze ontmoetingen in gesprek, stilte, muziek, verkoop van moois, en: waar ken ik dat gezicht ook alweer van? Onze dichtende tuinder Gijs beschreef het allemaal als vanouds zeer beeldend in zijn kakelverse nieuwsbrief:

Biotopendag 2019 is weer een feit. Gisteren was het namelijk de dag dat op onze residentie ruim 2000 bezoekers rondliepen. De deuren van de talloze ateliers, werkplaatsen, studio’s en meditatie-oorden die onze Toop rijk is sloten om 18.00 de deuren, de laatkomers konden dan in de regen terug naar huis, want het begon (eindelijk) in de late namiddag te druppen. Dat is een welkom cadeau voor de tuinder en de planten. Op het Zuiderveld, waar de Open Kas en de Zelfoogsttuin zijn gesitueerd, was het een heerlijke drukte, een vrije en gemoedelijke sfeer, vertier en muziek. Honderden en honderden mensen genoten van de vele versnaperingen die overal te verkrijgen waren, zoals vers gebakken pizza’s, dadelballetjes, heerlijke linzensoep, kortom, hoogwaardige lekkernijen. Tel daarbij het gefiddel van de strijkers, de trampoline springende jonge jeugd, de vele baby’s en de picknickkleedjes op het gazon, de hoelahoepers – het Vondelpark in het klein.

Dank voor de fijne betrokkenheid van de bezoekers en de inzet van alle betrokkenen. Last but not least de vrijwilligers van EHBO Haren die, zoals het feitelijk hoort, niet hoefden uit te rukken op deze lazy Sunday afternoon.