Afvalbeleid

Hé tooper! Weet je wat ons écht blij maakt? Als jij je afval in de juiste containers gooit! Op die manier kunnen we namelijk samen zorgen voor een schoon en opgeruimd terrein. En zeg nu zelf, hoe fijn is het om te weten dat je bijdraagt aan een leefbare Toop?

En weet je wat nog mooier is? Als je anderen ook stimuleert om hun afval in de juiste containers te gooien. Samen maken we het verschil en zorgen we voor een schone Toop.

Samen voor een schone Toop!

Het is belangrijk dat we samenwerken om De Biotoop schoon te houden. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld voor het afvalbeleid op het terrein.

  1. Alleen restafval en PMD in de containers
  2. Oud ijzer met uitzondering van witgoed (witgoed zelf afvoeren) in de oud ijzer bak (tegenover de glasbak bij ingang A Noord)
  3. Compost, in de gezamenlijke compostbakken (verspreid over het terrein)
  4. Grof vuil? Zelf afvoeren! Niet naast de container en ook niet bij het oud ijzer!
  5. Aanhanger nodig voor het afvoeren van grof vuil? Klop aan bij je gangster!
  6. Iets onduidelijk of nog een vraag over afval? Stel hem aan je gangster!

Restafval en PMD

Er zijn drie locaties op het terrein waar je gezamenlijke afvalcontainers kunt vinden. Deze bevinden zich tegenover de ingangen van vleugel A Noord, vleugel B Noord en vleugel C Noord. Hier kun je terecht voor het weggooien van je huishoudelijk afval. De containers met zwarte deksel zijn voor restafval, de oranje deksel is voor PMD. PMD zakken kun je per rol meenemen uit het posthok.

Oud ijzer en apparaten

Heb je oud ijzer dat je wilt weggooien? Dan kun je dit achterlaten in de oud ijzer bak bij de ingang van het bospad naar het Noorderveld. Alle andere soorten grof vuil zoals hout, plastic, witgoed etc. dien je zelf af te voeren.

Grof vuil

Matrassen, kasten, bedden en een bureau, we hebben alles al eens naast de container gevonden. Heb je goede, bruikbare items? Zet ze dan op de biotopper rommelmarkt. Wil je er vanaf? Breng dan je grof vuil zelf weg, als je het naast de container zet draait je buur op voor die klus, niet fijn toch?

Als je vragen hebt over het afvalbeleid of niet zeker weet wat je met bepaald afval moet doen, kun je altijd terecht bij je eigen gangster.

Laten we er samen voor zorgen dat ons terrein schoon blijft.