Monica, Toon & Luuk

Onze eerste ontmoeting met de Biotoop was 10 jaar geleden. Het was een verlaten en verwaarloosd terrein. Wij vergeleken het met Tsjernobyl toen we hier kwamen. Alsof iedereen vijf minuten had gehad om alles te pakken en weg te wezen. Alle deuren stonden open, alle gangen waren open, er was niemand. Er stond nog van alles, van microscopen tot opgegeven experimenten. Heel leuk om verstoppertje te spelen en door de gangen te skateboarden.

We hadden een kantoor in F om toezicht te houden. Daarna zouden wij in de bibliotheek gaan wonen en vleugel F beheren. De bibliotheek als woonkamer, de collegezalen als bioscoopzalen en een kantine als restaurant. Maar dat was héél veel werk en ook nog eens moeilijk te verwarmen.

Vleugel F hadden we aangepakt, geverfd, schoongemaakt met een hogedrukspuit en alle administratiebakjes van de RUG uit de kelder gehaald. Tot onze verbazing was er na het snoeien van de wilde begroeiing eromheen ook een terras.

Uiteindelijk kregen we het isotopenlab toegewezen. Het is de reden waarom wij altijd zo stralen. Het stond vol met labaratorium-apparatuur. Hoe gingen we hier ooit een gezellige plek van maken!?

Met liters verf en tonnen doorzettingsvermogen is het ons gelukt en zijn we er meer dan trots op. Een prachtig uitzicht op de tuin met eekhoorntjes, egeltjes, prachtig vogel gezang en af en toe zelfs hertjes. Alles is hergebruikt, zo gebruiken we de labkasten als keukenkasten, en de kluizen die werden gebruikt als experimentruimtes als inloopkast, gereedschapskamer en bijkeuken.

In Vleugel A hebben we een atelier. Dus wij wonen en werken op dit terrein, elke dag is voor ons Bio-tof.

Luuk is bijna afgestudeerd in gamedesign en heeft zijn eigen media-bedrijf. Hij is creatief en muzikaal. Toon werkt als webdesigner, sounddesigner en begeleidt jongeren. Hij maakt zijn eigen muziek (de-Toon.com). Monica is pedagoog en begeleidt kinderen (met o.a. A.S.S.) en gezinnen.