Portretten van bewoners

De bewoners van de Biotoop zijn net zo divers als het mooie terrein waarop we leven. Maak kennis met de Biotopers en ontdek hoe zij in hun unieke woningen op hun eigen wijze leven, in een groeiende fotoserie over wonen in de Biotoop.

Hester, Melvin, Mirò en Manel

In 2014 verruilden wij met ons zoontje Mirò (toen 10 maanden) onze Groninger anti-leegstandschool voor deze prachtige plek in De Biotoop.

Bekijken

Monica, Toon & Luuk

Onze eerste ontmoeting met de Biotoop was 10 jaar geleden. Het was een verlaten en verwaarloosd terrein. Wij vergeleken het met Tsjernobyl toen we hier kwamen. Alsof iedereen vijf minuten had gehad om alles te pakken en weg te wezen. Alle deuren stonden open, alle gangen waren open, er was niemand. Er stond nog van alles, van microscopen tot opgegeven experimenten. Heel leuk om verstoppertje te spelen en door de gangen te skateboarden.

Bekijken

Nathalie

Ik mag de Biotoop al ruim 6 jaar mijn thuis noemen, heel fijn! Ik ben vlak voor het maken van de foto’s verhuisd naar deze ruimte op het zuiden. Veel hoefde ik er niet aan te doen want een vorige bewoner heeft zich uitgeleefd met hout en er iets prachtigs van gemaakt.

Bekijken

Anco, Iris, Loïs en Luuk

Het is hier een komen en gaan, vrienden, familie, buren en soms zelfs onbekenden, het is in elk geval geen moment saai.

Bekijken

Mareen

Het oude vogel-observatie-huis is mijn nest geworden op het terrein van de Biotoop. Samen met vrienden en bekenden heb ik deze plek omgetoverd tot mijn paradijs.

Bekijken

Margriet

Heel wat keren in mijn leven ben ik verhuisd. Van Rijswijk via Wageningen, Maastricht, Utrecht, Den Haag, Groningen, Bussum, Zuidlaarderveen naar Haren.

Bekijken

Suzanne & Bouba

Ik ben dol op de sociale gezellige dynamiek. De praatjes hier en daar in " ons super groene dorp". Leuke en dierbare vriendschappen zijn ontstaan.

Bekijken

Suze

In 2013 ben ik op De Biotoop komen wonen. De keuze was reuze: ik kon kiezen tussen zes ruimtes.

Bekijken

Margot

Vanuit m’n raam via het houten vlonder door mijn tuintje naar de overkant naar m’n werk: SOAP7. Een Biotophuis = oase van rust, op de achtergrond (gang) geur van aangebrand toast, gezellig gebabbel, een spelend of dreinend kind: heerlijk! Dat ik na werk kies tussen met goed boek in vensterbank of zingen met of zonder Wander.

Bekijken

Hanneke

De Biotoop is mijn thuis. Ik begon hier met een kantoor en een jaar later kwam ik hier wonen. Na wat heen en weer hoppen

Bekijken

Roland, Steffi, Lotte, Cor & Bella

Wij wonen met ons gezin sinds 2013 in de Biotoop. Eerst moesten we ons huis bewoonbaar maken. Twee koelcellen en een muur gingen eruit en van de onderzoekstafels hebben wij onze verhoging in de wo

Bekijken

Freya, Yoël en Yaro

Zonder mijn ouders was het niet gelukt denk ik, die hebben me onwijs veel geholpen met klussen in ons huis. Mijn vader maakte van oude werkbladen uit deze ruimte een nieuwe keuken.

Bekijken

Ina & Rani

Samen met vrienden en buren hebben we alles hier veranderd en eigen gemaakt, het was eerst één ruimte waarvan we een klein deel afgezonderd hadden om te slapen. Inmiddels hebben we het geluk gehad dat er twee kleine ruimtes naast ons vrij kwamen die we samen hebben gevoegd tot één fijn huis. Nu hebben we een badkamer en elk een eigen slaapkamer die we alleen af en toe delen met onze katten.

Bekijken

Jil

De eekhoorn komt hier elk uur even buurten. Ik zit dan lekker te werken achter mijn computer.

Bekijken

Niels

Toen ik hier kwam mocht ik rondlopen met een plattegrond waar alle ruimtes die nog beschikbaar waren opstonden. In eerste instantie ging het om een ruimte waar een geluidsstudio ingebouwd kon bouwen.

Bekijken

Paul

Het was al lang een grote wens van mij om te wonen in één grote ruimte. Ik had als een van de eerdere bewoners van de Biotoop de luxe om hier een woonruimte uit te kiezen.

Bekijken

Anke

Ik woon in een voormalig hoogleraarskamer plus secretariaat. Het grappige is dat een aantal van mijn vrienden al bekend was met mijn woonruimte, omdat ze hier ooit hun tentamenbriefjes moesten ophalen.

Bekijken

Karin en Maya

Wij hebben een verhoging in onze woonruimte gebouwd, met onbewerkt hout. Daardoor slapen we boven en koken beneden, met de ruimte die je hebt in de biotoop kun je bijzondere dingen doen.

Bekijken

Saskia

Van een oud biologie lokaal heb ik mijn droomplek gemaakt met geupcyclede spullen en gebruikt steigerhout. Mijn plantenwand is een work-in-progress en ik houd een hoek in mijn woonruimte vrij voor het schilderen van grote realistische portretten. In een andere vleugel van de Biotoop werk ik in het bedrijf OneDayArtist. Je zou kunnen stellen dat ik deze plek bijna niet verlaat, maar dat is gelukkig niet het geval. Ik had verwacht de stad meer te missen, maar je kan hier prima allerlei soorten van gezelligheid creëren met zoveel buren. Hoe langer ik hier woon en werk, hoe meer je ontdekt hoeveel bedrijven en bewoners met én voor elkaar werk genereren. Dat is toch wel bijzonder, vind ik. Er zit een vrij hoge gunfactor in iedereen.

Bekijken

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien kunnen wij jou verder helpen, kom met ons in contact via dit formulier.

NIET GEVONDEN NAAR WAT JE ZOCHT? || AANBOD

Resident? Meld je aan!

Heb jij al een ruimte in de Biotoop maar nog geen persoonlijk profiel? Meld je dan nu aan om te verschijnen op de aanbod pagina.

Aanmelden