Hester, Melvin, Mirò en Manel

In 2014 verruilden wij met ons zoontje Mirò (toen 10 maanden) onze Groninger anti-leegstandschool voor deze prachtige plek in De Biotoop. Onze ondernemingen Doorrood design en de yogastudio verhuisden mee. Van een grote kale labruimte die tot onze komst nog diende als klus- en rommelhok, bouwden we onze woning. Een heerlijke plek met uitzicht op de Laarmantuin van de Hortus, het is alsof we in het bos wonen.

Het was jaren hard werken, omdenken, prioriteiten stellen en steeds weer plannen aanpassen om er, tussen het werken door, en met de mogelijke tijdelijkheid in gedachten, een knusse plek van te maken, volledig naar onze eigen woonwensen met gerecyclede materialen en kringloopvondsten. Het huis blijft sindsdien veranderen, de yogastudio aan huis heeft plaatsgemaakt voor meer woonruimte die we konden gebruiken nadat onze tweede zoon, Manel, hier in 2020 werd geboren.

De Biotoop is een fijne plek voor kinderen om op te groeien. De natuur om je heen nodigt uit tot spelen en ontdekken en ook de gebouwen doen dat. Daarnaast treffen onze jongens dagelijks de vele buren en zien ze creatieve ondernemers aan het werk op de meest uiteenlopende gebieden, dat werkt inspirerend en prikkelend, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor ons als ouders is dit dé grote meerwaarde voor het wonen en werken hier.

Ook vanuit onze ervaring als volwassenen is en blijft de Biotoop een inspirerende plek. Inmiddels maken wij al ruim zeven jaar deel uit van dit semi-permanente dorp in het dorp Haren. We voelen ons hier thuis en vinden er bijna alles wat we nodig hebben: we bestellen wekelijks heerlijke soep, oogsten groentes in de Zelfoogsttuin, kopen onze zeep hier, laten kleding repareren, ruilen spullen met buren enzovoorts. Tegelijkertijd hebben we ook genoeg ruimte om ons even terug te trekken, in ons eigen zelfgebouwde huis.