Hanneke

De Biotoop is mijn thuis. Ik begon hier met een kantoor en een jaar later kwam ik hier wonen. In het oude laboratorium waar ik woon is ooit met radioactief materiaal gewerkt. Uiteraard hebben we met de geigerteller elk plekje bestudeerd. All clear! Toen ik hier kwam heb ik de grootste ruimte omgebouwd tot kleine yogastudio. Want, waarom niet? Het is jarenlang een lege ruimte en balzaal geweest waar ik bewoog, mediteerde en mensen ontving. Nu is het mijn speeltuin. Ik werk er af en toe, teken er veel, doe er ‘s ochtends yoga en het is mijn hangplek. Nog steeds gooi ik soms alles eruit en is de ruimte weer leeg voor workshops.

Op de plek van mijn keuken stond de hoekbank van de vorige bewoners. We hebben alle waterleidingen en stroom zelf aangelegd. Heerlijk om een blanco canvas te hebben en een plek helemaal eigen te kunnen maken. Met hulp van mijn vader en buurman Frits heb ik een plek gemaakt waar ik voorlopig niet meer weg wil.

Mijn huis staat vol met spullen die in de Biotoop gerouleerd hebben. Oude tafels die ooit werden gebruikt hier, veel meubels van andere Biotopers en mijn kledingkast hangt vol met kleren uit de Weggeefwinkel. Zelf geef ik ook veel weg. Het is een kringloop hier. Er hangt een bordje in de Open Kas met ‘Samen zijn we rijk’ erop. Zo voelt dat echt.