Wonen

Zo’n 180 bewoners hebben in de Biotoop een uniek thuis gevonden. In de vier woonvleugels leven de bewoners in allerlei groepsvormen bij elkaar. Je vindt er alleenstaanden, stellen, gezinnen en woongroepen. Alle levensfasen zijn vertegenwoordigd: ook steeds meer kinderen, voor wie het terrein een ultiem speelparadijs is.

Er is een groot gevoel van samenhang. “We controleren elkaar niet, maar passen wel op elkaar,” zoals een bewoner het zegt. Er wordt veel met elkaar gedeeld, op allerlei vlakken. Zo is er een Weggeefwinkel waar bewoners hun overtollige spullen kunnen afgeven. Wie hier iets van zijn gading vindt, mag het gratis meenemen.

De karakteristieke gebouwen, de verschillende manieren van samenwonen en de uiteenlopende bezigheden en levensfasen van de bewoners hebben gezorgd voor zeer gevarieerde en creatief ingerichte woongedeelten, overlopend in hun buitenruimte.

CareX

Als je geïnteresseerd bent in een ruimte in de biotoop kun je mailen naar haren@carex.nl. Er moet gezegd worden dat alle ruimtes in gebruik zijn en dat er maar sporadisch een woon of werkruimte vrijkomt.

CareX brengt al meer dan 25 jaar in heel Noord-Nederland de vraag naar betaalbaar onderdak en het aanbod aan tijdelijk beschikbare woon- en werkruimte bij elkaar. In plaats van bij antikraak worden (tijdelijk) leegstaande gebouwen volledig in gebruik genomen, met de service en werkpraktijk op het niveau van de woningcorporaties. In steden, dorpen of diep in de provincie; overal worden panden door CareX gevuld en beheerd. Van flat of rijtjeshuis tot monumentale boerderij, van industriële loods tot winkel of kantoor, van krot tot kasteel. Ontwikkeling van creatieve broedplaatsen is hierbij uitgegroeid tot een CareX-specialisme.

Ruimte aanvragen

Af en toe komt er een woon- of werkruimte vrij in de Biotoop.

Lees meer

Over de Biotoop

Lees hier alles over onze creatieve broedplaats.

Lees meer