Water Leaf Studio (Pien Rotterdam)

Terug naar bedrijven
Water Leaf Studio (Pien Rotterdam)
000-seq-waterleaf_studio_130_h_bij_132.jpg

Water Leaf Studio is het papieratelier van Pien Rotterdam. Hier ontwikkelt zij papierrecepten en innovatieve papiertechnieken voor gebruik in haar druksels en kunstenaarsboeken in kleine oplagen. Ze is gespecialiseerd in bedrukbaar papier, drukken met papierpulp, plantenpapier, kleurtechnieken en pulpreceptuur. Het atelier beschikt over twee hollanders (professionele maalmachines voor het maken van papierpulp), een aantal hydraulische persen, een keur aan schep- en gietramen en andere papiermakersgereedschappen en materialen. Van het voorjaar tot de late herfst wordt hier een aantal cursussen en masterclasses papiermaken gegeven. Groepen van vier tot zeven deelnemers, meest boekbinders, margedrukkers, (grafische) kunstenaars en amateurs komen naar de werkplaats voor cursussen waarvan de meeste twee dagen duren, altijd op vrijdagmiddag en –avond en de hele zaterdag. De cursussen bieden een combinatie van instructie, scheppen/gieten, informatie, en ruime gelegenheid tot experimenteren. Er wordt lesgegeven in het Nederlands of in Nederlands en Engels als er anderstalige deelnemers zijn. Daarnaast geeft Pien Rotterdam kunstenaarsboeken in kleine oplagen uit, op eigen papier, met eigen tekst en beeld, eigen drukwerk, en eigen bindwerk. Zie ook
http://www.waterleafpaperandwords.com/books/

Praktische informatie over de cursussen
De cursussen kosten € 199.— voor een tweedaagse cursus inclusief warme maaltijd op de vrijdag, lunch op de zaterdag, alle materialen en cursusinformatie. De tijden zijn 14.00-21.00 op vrijdag en 9.30-16.30 op zaterdag. Een lijst goede en redelijk geprijsde B&B’s in de buurt is beschikbaar op verzoek.
De Basisdag Papiermaken kost  € 125.— inclusief uitgebreide lunch en zeer uitgebreid informatieboekje om zelf thuis verder te kunnen. Tijden zijn van 10.30-17.00.
Docent bij alle cursussen is Pien Rotterdam, boekkunstenaar, margedrukker, schrijver, opleider, cursusontwikkelaar en uiteraard papiermaker sinds 1996. Sinds 2008 geeft ze cursussen papiermaken, aanvankelijk bij het Grafisch Centrum Groningen en sinds 2013 in haar eigen atelier in Haren.
Voor meer informatie over cursussen of kunstenaarsboeken, om u aan te melden voor de nieuwsbrief (vier of vijf keer per jaar), of voor een aanmeldingsformulier voor een cursus kunt u mailen of de website bezoeken.