01 april 2020

Vruchtbare samenwerking: Boer Gijs en marketingexpert Suze

Mooie kreet hoor, creatieve broedplaats. Maar wat zegt dat nou eigenlijk. In onze Sterke Verhalen laten we zien hoe Biotopers elkaar vinden in samenwerking, juist doordat ze buren zijn, elkaar op de gang ontmoeten, eens wat van elkaar lenen, of wellicht beide van paarse sokken met bloemetjes houden. Zo’n bonte mix van ruim driehonderd bewoners, kunstenaars en creatieve bedrijven vind je vrijwel nergens in Nederland.

Gijs Nauta heeft op het terrein van de Biotoop zelfoogsttuin Het Proefveld. Een zelfoogsttuin is een tuin waarbij je zelf je groenten oogst. Gijs zorgt voor een teeltplan, zaait, onderhoudt en stuurt wekelijks een ‘oogst-agenda’ per mail naar zijn leden. In de oogst-agenda staat wat je kunt oogsten.

“Marketing schiet er vaak bij in”

Gijs Nauta – Boer zelfoogsttuin

Als je lid bent van de zelfoogsttuin krijg je een oogst-agenda en mag je oogsten. De tuin had veel meer capaciteit dan leden en Gijs heeft genoeg leden nodig om er goed van rond te kunnen komen. De marketing schiet er alleen vaak bij in.

Suze wilde een voorbeeldproject voor haar nieuwe marketingbureau

Suze van der Lijke startte vorig jaar haar eigen marketingbureau Green Marketers. Ze helpt organisaties met een duidelijke duurzame insteek met hun marketing. Ze werkt voornamelijk aan websites, maar bedenkt ook leuke acties.

“Als marketingbureau moet je laten zien dat je goed werk levert.”

Suze van der Lijke – Marketingexpert

Om aan klanten te komen moet je als marketingbureau laten zien dat je goed werk levert, en dus moet je voorbeelden hebben van succesvolle projecten . Maar hoe doe je dat dan als je net begint en weinig voorbeelden hebt? Suze vroeg aan Gijs of ze mocht helpen bij zijn marketing zodat ze dit kon gebruiken als voorbeeldproject.

Resultaat: 40 nieuwe leden binnen 4 maanden

Suze heeft met inbreng van Gijs de bestaande website aangepast. Het aanbod is duidelijker neergezet en de manier van aanmelden makkelijker gemaakt.

“Sinds de website is aangepast stromen de aanmeldingen binnen”

Gijs Nauta – Boer zelfoogsttuin

Vervolgens heeft een spandoek langs het fietspad er voor gezorgd dat er veel meer mensen naar de website kwamen en zich gingen aanmelden.

Vier maanden na de start van de samenwerking had de zelfoogsttuin van Gijs er 40 nieuwe leden bij. En daarmee had Suze een mooi succesvol project waarmee ze potentiële klanten kon benaderen.

Een vruchtbare samenwerking kun je wel zeggen!