28 maart 2019

Filmmaker Andres en wandelcoach Simon

Mooie kreet hoor, creatieve broedplaats. Maar wat zegt dat nou eigenlijk. In onze Sterke Verhalen laten we zien hoe Biotopers elkaar vinden in samenwerking, juist doordat ze buren zijn, elkaar op de gang ontmoeten, eens wat van elkaar lenen, of wellicht beide van paarse sokken met bloemetjes houden. Zo’n bonte mix van ruim driehonderd bewoners, kunstenaars en creatieve bedrijven vind je vrijwel nergens in Nederland.

Op een mooie zomeravond zat Andres Fouché piano te spelen op de gang in de Biotoop. Simon Wijma werd geraakt door het spel en zo maakten ze kennis. Ze vonden elkaar in hun passie voor bijzondere bouwwerken in verval. Simon struint er met wandelgroepen rond. Andres vindt er fraaie locaties om zijn clips op te nemen. Als geboren en getogen Groninger kent Simon de regio op z’n duimpje en kan zo als locatiescout zijn steentje bijdragen aan het werk van Andres. Van het een kwam het ander en zo maakte Andres de prachtige promotiefilm “I see you” voor Simon.

Andres is regisseur en filmer en werkt voor nationale en internationale artiesten als De Staat en Dope D.O.D. En hij is een verwoed skater.

In 2011 scoorden Andres een monsterhit op YouTube met de Groninger rappers van Dope D.O.D. Andres’ videoclip voor het nummer “What Happened” werd meer dan 30 miljoen keer bekeken. Bekijk hieronder de reportage die RTV Noord over Andres maakte.

Tien jaar geleden zat Andres als biologiestudent in een benauwd hokje in de Biotoop onder de microscoop eindeloos dezelfde plantjes te bekijken. En wist opeens: dit wil ik niet meer. Wie had gedacht dat hij tien jaar later op dezelfde plek clips zou opnemen. En er zelfs wonen.

Simon is reisgids, schrijver en coach. Hij organiseert bezinningsreizen in o.a. Spanje en Nederland, en coacht mensen individueel buiten in de natuur. Samen bijzondere plekken ontdekken kan ook altijd. Bijvoorbeeld een rondleiding in de Biotoop? Neem maar contact op met Simon.

www.andresfouche.com

www.walkwithsimon.com