30 oktober 2020

Een vrolijke samenwerking tussen twee buurvrouwen

Het in eigen beheer uitgegeven boekje Bo en de Boemerdeboem was een verjaardagscadeau voor de vierjarige Bodhi, die zo bang was voor het geluid van onweer dat ze met gehoorbeschermers van de bouwmarkt op sliep. Het verhaal is geschreven door Anke Smit en de illustraties zijn van de hand van Alette de Groot. Het was het begin van een vrolijke samenwerking tussen de twee buurvrouwen die elkaar voor het eerst ontmoetten in het voorjaar van 2013 tijdens het klussen in de hun toegewezen woonruimten in de Biotoop.

Naast het schrijven en illustreren van verhalen, verzorgen de buurvrouwen ook workshops ‘poëzieposters maken’ in het atelier van Alette, waar Anke de deelnemers ondersteunt bij het schrijven van bijvoorbeeld haiku’s of rondelen en Alette de vormgeving van de posters begeleidt.

Beiden hebben destijds bewust gekozen voor het wonen in de Biotoop. Met name de inspirerende omgeving, te midden van beeldend kunstenaars, muzikanten en andere creatievelingen sprak hen aan.

Voor beeldend kunstenaar en natuurliefhebber Alette (61) is het wonen in een groene omgeving met bomen, planten, eekhoorns, egels en zo’n 200 verschillende soorten vogels een absolute bonus.

Anke (62), literatuurwetenschapper en verpleegkundige, in het dagelijks leven docent in het hoger onderwijs, vindt met name het meergeneratie-wonen interessant. “Uiteraard is het soms een uitdaging om met mensen uit verschillende levensfasen samen te wonen, maar ik zou toch niet anders willen, het houdt me bij de les.”

Dat de woonlasten laag zijn voor Biotoopresidenten is mooi meegenomen natuurlijk, maar het belangrijkste vinden de buurvrouwen het wonen in een prettige sfeer tussen allerlei mensen die soms een beetje anders dan anderen zijn, die niet zo op elkaar letten, maar wel op elkaar passen.

Wil je het boekje bestellen of meer informatie? Kijk dan op: boekwinkeltjes.nl/b/173972442/Bo_en_de_BOEMERDEBOEM/