Werkgroepen

Onder het motto “samen de schouders eronder” zetten de werkgroepen zich in om vele besparende maatregelen op de korte termijn te realiseren. Hieronder lees je hoe de todo lijst van elke werkgroep er uit ziet en hoe je jezelf kunt aanmelden.

Meld je aan bij een werkgroep

Werkgroep gordijn

Werkgroep gordijn zet zich in voor goede op maat gemaakte gordijnen, je kunt hierbij denken aan grote gordijnen in die opgehangen gaan worden in de trappenhuizen om de verplaatsing van koude lucht van buiten en uit kelders tegen te gaan. Daarnaast zijn gordijnen in woon- en of werkruimtes (mits gemonteerd op de juiste plaats) goed om te besparen en het leefcomfort te verhogen. Als bewoner kun je dan ook via je gangster hulp vragen van de werkgroep gordijn, vooral als je dit zelf niet kunt. De werkgroep zal het druk krijgen, dus probeer zoveel mogelijk zelf zorg te dragen voor je eigen ruimte.

Hoe bespaar je zelf middels gordijnen?

Zoek gordijnen die zo dicht mogelijk tegen het raam gemonteerd kunnen worden en lang genoeg zijn om achter je radiator te laten hangen. Op die manier komt de warmte je ruimte in en zorgt het gordijn ervoor dat de kou van het glas niet direct invloed heeft op het afkoelen van de warme lucht van je radiator. Voor de keuze in gordijnen geldt dat dikkere, zware gordijnen waarschijnlijk beter de kou bij het raam houden dan dunne stof.

 

Werkgroep isolatie

De werkgroep isolatie gaat zich bezig houden met het opsporen van gaten, kieren en defecte ramen en ventilatieroosters die zorgen voor warmteverlies. De werkgroep gaat in nauwe samenwerking met de technische dienst deze gaten en kieren op de juiste manier verhelpen. Zo houden we de warmte die we hebben zo goed mogelijk binnen het pand. Heb je zelf een probleem in je ruimte, zoals een kapot raam, meld het dan bij je gangster.

Wat kun je zelf doen?

Zorg ervoor dat buitendeuren en tussendeuren deze winter goed gesloten blijven, zet geen ramen open in centrale ruimtes en plaats bijvoorbeeld een tochtstrip op je eigen deur om de warmte ook binnen jou ruimte vast te houden.

 

Werkgroep radiator

Werkgroep radiator heeft het nu al druk, de meldingen van kapotte knoppen stromen al binnen bij de gangsters. De werkgroep gaat proberen de vastgeroeste knoppen van radiatoren weer los te krijgen. ! PROBEER DIT NIET ZOMAAR ZELF ! Het is een flink karwei en kan soms uren duren om 1 knop in beweging te krijgen. Het is erg belangrijk dat dit zorgvuldig aangepakt wordt om te voorkomen dat een knop voor lekkage zorgt. Als dat gebeurt moet de gehele kachel afgesloten worden en de dus ook de gehele Biotoop zonder verwarming. De werkgroep wordt bij deze klus dan ook voorzien van hulp en informatie door de technische dienst, die hebben al de nodige ervaring met onze radiatoren.

Wat kun je zelf doen?
Ga zelf geen knoppen forceren, meld bij je gangster als jij kapotte knoppen in je ruimte hebt, vermeld er ook bij of ze aan of juist uit staan en hoeveel werkende radiatoren je nog over hebt. De werkgroep zal zo goed mogelijk proberen te helpen. Ben je handig en wil je meehelpen? Meld je dan aan bij de werkgroep.

 

Werkgroep klus

De klussers onder ons kunnen hun handjes laten wapperen door de gordijnen, gemaakt door de werkgroep ‘gordijn’, op te hangen. Verder zijn er meerdere kleine klussen, die lijst groeit nog. Dus voorlopig is er werk genoeg.

 

Zelf besparen, tip!

Op de pagina “Samen besparen” lees je o.a. wat je zelf kunt doen. Help je ook mee?

Lees meer

Aanmelden voor een werkgroep?

Wil je helpen? Aanmelden voor een werkgroep kan door hieronder op aanmelden te klikken!

Aanmelden