Juli
2022
02 juli 2022

“Wilde pizza” avond

Zaterdag 2 juli vindt er een “Wilde Pizza” avond plaats in de Open Kas van de Biotoop.
Alle pizza’s zullen worden belegd met wildpluk ingrediënten. Denk aan een tomatensaus met rozenbottel, zaden van de kleine berenklauw, zaden van de brandnetel, spicy daslook kruidenmengsel, gerookte kruiden, verse zevenblad, brandnetel, look zonder look, vogelmuur etc.

Ook zal er in een deel van de pizza’s “wildplukmeel” verwerkt worden. Zoals meel gemaakt van brandnetel, lindenblad of rode klaver. Het meel wordt met sap van vogelmuur, kleefkruid, vlierbessen of brandnetel gekleurd.
Tijdens het bakken en eten van de pizza’s zullen we nog wat meer vertellen over de gebruikte wildpluk ingrediënten. Met name wat betreft hun inhoudsstoffen en wat ze doen voor je gezondheid.
Deze maaltijd is zeker ook bedoeld om “kookinspiratie” op te doen en meer te leren over het gebruik van wilde kruiden in de keuken.

Het dessert zal bestaan uit ijs met smaken die je bij geen enkele ijswinkel zult krijgen. Denk aan watermeloen rozenijs, chocolade watermunt-ijs, duizendblad-ijs of ijs met lieve vrouwe bedstro of engelwortel.

Prijs: € 35.- p.p. inclusief een cocktail bij ontvangst en kruidig water en kruidenthee. Andere drankjes gaan op nacalculatie.

Aanvang 17.00 uur – 20.00 uur.

Irma&Janet Frieling

Aanmelden noodzakelijk, dit kan via onderstaand formulier of per mail naar i.frieling@planet.nl

Bekijken