Coen Vunderink

In de schilderijen van Coen Vunderink (1979, Nederland) is een fascinerende wisselwerking tussen materiaal en afbeelding waar te nemen. De gewone notie van deze twee grondbegrippen bespelen elkaar, vervormen, en blijken uitgedrukt met een helderheid die grote nuance verraad.

Het spel van het werk toont de kunstgeschiedenis, toeval, het figuratieve, het abstracte en de techniek van vele eeuwen schilderkunst, en hoe al dit in de vingers van de kunstenaar beweegt om uiteindelijk tot het kunstwerk te komen. Maar nergens vindt je strikt gescheiden tegenstellingen; het zijn altijd raakvlakken. (Hester Alberdingk Thijm, 2022)

In zijn recente schilderijen schildert hij landschappen over oude abstracte schilderijen heen. Zo af en toe zie je nog ergens een fragment uit zijn oude werk, zoals een stukje vitrage dat hij als sjabloon heeft gebruikt.

Zijn landschappen zijn geïnspireerd op plekken waar hij graag komt om te vissen of te wandelen. De natuur, het licht, de reflectie van het water en de stilte worden schilderij.

 

Locatie Kerklaan 30, 9751 NN Haren
Vleugel A Noord, 1e Verdieping
Kamernummer: AK104
Contactpersoon coen vunderink
Telefoon 0640299940
Delen
Route route-biotoop

Contact met Coen Vunderink

Heb je vragen of wil je in contact komen met deze ondernemer, vul dan dit contactformulier in.

Contact openemen aanbod