Alette en Emmy, de soepkokers van de Biotoop

Terug naar overzicht
Alette en Emmy, de soepkokers van de Biotoop

'Sterk verhaal' over Alette de Groot en Emmy Morren.

In die heerlijke zomer van 2016 werkte beeldend kunstenaar Alette de Groot vaak mee in de Zelfoogsttuin van Gijs. Bij het wieden sneuvelden er natuurlijk ook wel eens niet-onkruid plantjes. Zonde om weg te gooien.


Er werd besloten om die kneusjes in een groentesoep (veganistisch op verzoek van stagiaire Tim) te verwerken voor alle tuinhulpen van die dag. Dat smaakte (en rook) naar meer en er meldden zich al gauw steeds meer andere soepliefhebbers. Er moest een soepkoker bij.


Alette besprak dit met haar buurvrouw Emmy Morren, eigenaar van naaiatelier 'Makelei'. Al snel werd duidelijk dat Emmy, naast het ontwerpen en maken van kleding ook bijzonder creatief is op culinair gebied.


En nu maken Emmy en Alette vrijwel elke maandag een andere soep (met of zonder kneusjes) als lunch / ontmoetingsplek voor iedereen in de Biotoop.


Tim is allang elders aan het werk, maar de soep is nog steeds vegan, omdat ze dat een leuke uitdaging vinden en in het algemeen een goed idee.Alette is beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer. Je kunt haar werk bekijken op www.alettedegroot.nl. Emmy is eigenaar van creatief- en fashion atelier Makelei: www.makelei.nl. Allebei doen ze mee aan de BiotOpenDag op 26 mei.