Biotape project gestart!

Terug naar overzicht
Biotape project gestart!

Zeer gelimiteerde uitgave op vinyl met uniek Biotoopgeluid

28 mei 2018 is het crowdfunding initiatief de Biotape gestart. Het Biotape project brengt de verschillende muzikale makers en muziekpioniers van de Biotoop Haren, de grootste culturele broedplaats van Noord Nederland, bij elkaar om de Biotape te maken. Het eindresultaat is een zeer gelimiteerde en genummerde uitgave op vinyl met een uniek Biotoopgeluid, kun je nu vooruitbestellen op voordekunst.nl! In de eerste week is albijna vijftien procent van het benodigde bedrag bij elkaar gehaald. Eén september is dedeadline van de campagne, maar muziekliefhebbers die een exemplaar van de Biotapewillen bemachtigen kunnen beter niet te lang wachten: de Biotape is een uniek product meteen oplage van tweehonderdvijftig exemplaren dubbel vinyl.


Om dit bijzondere project te financieren is een crowdfunding campagne gestart. Er is een bedrag van € 6700,- nodig om de Biotape te maken. Maar, met dit bedrag wordt de Biotape niet zomaar maar een mixtape maar een dubbel vinyl. Het Vinyl wordt hoogwaardig geperst door Deepgrooves, gevestigd in Leeuwarden. De Biotape wordt verder helemaal opgenomen en geproduceerd op de Biotoop. Biotoop artiesten Vikings in Tibet, ModelDepose, Phole, Rum en Skunk, Drico, Kenshon, Jasper Staal, Jelger Staal, Marcel Davids,Tjibz, deToon, Jupiter Junes en Garnituur gaan de komende maanden nummers opnemenvoor de Biotape. De hoes en een speciaal Biotape magazine (Zine) wordt gezeefdrukt doorLaureen Langkamp, die ook is gevestigd op de Biotoop en het ontwerp van de hoes is inhanden van Biotoop kunstenaar Wouter Nijland, die ook vijf platen met de hand zal gaanbeschilderen.


Het project de Biotape wil met dit project een bijzondere en eenmalige samenwerkingrealiseren tussen de verschillende makers van de Biotoop, én tegelijkertijd een tastbaardocument maken van de muzikale Biotoop. Op de Biotoop wonen en werken veel creatieveondernemers, kunstenaars en innovatieve makers. Ook de muziekbranche bruist tussen demuren van het oude universiteitscomplex, je vindt er onder andere studio’s, dj’s, producersen bands. Zoveel muzikale energie onder één dak is uniek, vinden de organisator Riemer tenBrink en de artiesten van het Biotape project. “Of de Biotoop na 2020 nog blijft bestaan, isnog onzeker. Maar met de Biotape, blijft de muzikale vibe van de Biotoop in ieder gevalbewaard”, aldus Riemer.


Het hele project is te volgen op voordekunst.nl, hier vindt je ook alle informatie, de laatstecijfers én heel veel leuke tegenprestaties.


Meer weten?


Crowdfundingcampagne


Website De Biotape