08 november 2021

Trauma sensitieve Mindfulness

Lichaamsintelligentie en meditatie benutten in je dagelijks leven

Neuro-fysiologie en balans
Als we in balans zijn, dan zorgt ons autonome zenuwstelsel ervoor dat we actief en levendig kunnen zijn, en dat we ook weer kunnen ontspannen. We ervaren een soort ‘levensgemak’, waarin we soepel kunnen omgaan met uitdagingen en tegenslag.
Soms raken we uit balans door werkdruk, zorg, rouw of ingrijpende ervaringen. Door roofbouw en emoties raakt het natuurlijke ritme van ons zenuwstelsel verstoord. Ook onverwerkte ervaringen kunnen invloed uitoefenen op onze veerkracht.

Soepeler en vitaler leven

In deze speciale versie van de Mindfulness training leer je om meer innerlijke rust en vitaliteit te ontwikkelen. Ook als er veel stress, gevoeligheid of onveiligheid is (of was) in je leven. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn, ruimer denkvermogen en balans.

Ook voor professionals

We hebben allemaal gebieden waarbij we spanning of gevoeligheid ervaren. Het is waardevol om ons zenuwstelsel beter te leren begrijpen en reguleren. Ook als je werkt als professional met kinderen, jongeren of volwassenen, is het zinvol om deze neuro-fysiologische kennis te leren toepassen – bij jezelf en bij mensen waarmee je werkt.

Welkom voor deze training (bestaande uit 8 lessen) in Vleugel G, bij ervaren Mindfulness- en Compassietrainer Hantzen Stevenson.