StudioDLing

john dilling “DLing” verstaat de kunst om van “duurzaam” oud spul iets vernuftigst te maken in een synthese van techniek met het accent op de natuur met oog op de energietransitie. DLing gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen als : koperen stroomdraden, houten blokken, metalen fiets, auto of computerdelen die hij meestal zoekt en vindt bij het afval of sloopbedrijf. Alles kan zolang hij maar precies nauwkeurig en exact kan zagen, schroeven, boren, knippen, plakken, schuren, vijlen, slijpen, vormen, construeren en schilderen met penseel en door het uiterst precisie airbrush-schilder-techniek.

DLing werkt vanuit natuurlijke geometrische patronen en bouwt hij constructief in dynamische, symmetrische of ook asymmetrische compositie in concrete abstracte 3D reliëfs of objecten van structuren en patronen vaak met een ironisch knipoog naar de natuur. Kleurrijke minimalistische meetkundige vormen als vierkanten, rechthoeken, driehoeken en cirkels in een horizontaal, verticaal of diagonaal ontwerp. Met als uitgangspunt het dag of kunstlicht vanuit verschillende hoeken te reflecteren waardoor speelse schaduweffecten verschijnen en zo het werk een veranderlijk maar verrassend beeld laat zien telkens op een ander tijdstip van de dag.

Contemplatief kijkt hij in zijn fotografisch werk naar de interactie van dynamisch spel hoe de natuur zich reflecteert in schaduweffecten van zon of kunstlicht op gekleurde materiële aspecten deze symbiose op beeld probeert vast te leggen. Het plezier en de energie die hij in zijn dagelijkse proces steekt, straalt vrolijkheid van uit.

Locatie Kerklaan 30, 9751 NN Haren
Contactpersoon john Dilling
Delen
Route route-biotoop

Contact met StudioDLing

Heb je vragen of wil je in contact komen met deze ondernemer, vul dan dit contactformulier in.

Contact openemen aanbod