Cursus Papier en Pigment: 30 september

Terug naar overzicht
30-09-2017

Cursus Papier & Pigment: zaterdag 30 september (1 dag) in Haren (Groningen)
Papierpulp kleuren met pigmenten en er zelf papier mee maken, droog papier met verschillende plantaardige kleurstoffen.
Kosten: €99.—inclusief materialen en lunch
Tijden: 10.30-17.30
Voor uitgebreide cursusinformatie zie:
http://www.waterleafpaperandwords.com/courses/papier-en-pigment/

Uitgebreide cursusinformatie op de website: www.waterleafpaperandwords.com
Aanmelden voor alle cursussen kan per email. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd. Het is ook mogelijk het aanmeldingsformulier te downloaden van de website.
Wil je op de hoogte wil blijven van de activiteiten van Water Leaf Paper & Words, stuur dan een mailtje naar pien@waterleafpaperandwords.com of ga naar www.waterleafpaperandwords.com voor een contactformulier.

Over Pien Rotterdam en Water Leaf Studio
Mijn cursuspakket papiermaken is nauw verbonden met mijn werk als boekkkunstenaar. In mijn kunstenaarsboeken in kleine oplagen werk ik vrijwel altijd met eigen handgemaakt papier, in combinatie met boekdruk, pulpdruk of blauwdruk (cyanotypie). Handpapier reflecteert het licht op een warmere manier dan industrieel papier, is zacht maar sterk en biedt boekkunstenaar, boekbinder en margedrukker een fantastisch scala aan beeldende mogelijkheden. Wat ik leer over het maken van papier bij het ontwikkelen van mijn boekkunst geef ik uiteindelijk door in mijn cursussen.
Als docent werk ik coachend, met kleine groepen, toegespitst op de vragen en wensen van mijn cursisten. Ik combineer praktische instructie en begeleiding met de onderliggende theoretische kennis, zodat mijn cursisten ook begrijpen wat ze zien als ze werken met papier en papierpulp. Ook besteed ik aandacht aan de beeldende mogelijkheden van verschillende papiertechnieken. Een cursus op maat is mogelijk voor individuen en voor groepen van 4 tot 6 personen.
Sinds 2013 heb ik een prachtig papier-atelier in Haren (Groningen) voor mijn boekprojecten en om cursisten te ontvangen. Mijn atelier is toegerust met twee hollanders (papiermaalmachines) en alle mogelijke schepramen, materialen en gereedschappen voor het aken van de meest uiteenlopende soorten verfijnd handpapier.